RUMILIFE Cal24 Calcium bolus

Rumilife CAL24™ bestaat uit twee bolussen, die tegelijkertijd toegediend kunnen worden. Dit betekent dat verse koeien niet nog een keer behandeld hoeven te worden. De bolus van CAL24™ bestaat uit één behandeling. De bolus is voorzien van twee natuurlijke bronnen van calcium; één voor een snelle opname en één voor langdurige opname. CAL24 wordt ook met succes gebruikt op biologische melkveebedrijven en bedrijven met Fleckvieh & Jersey koeien.

Bijna 70% van alle volwassen koeien heeft subklinische melkziekte!  Geef uw koeien een sterke start na het afkalven met RumiLife® CAL24™ 

 

Op voorraad
€ 438,00 € 477,42

RumiLife® CAL24™ is een uniek samengesteld calciumproduct om een goed calciumgehalte bij melkvee te bevorderen. De CAL24 bolus ondersteunt de koe gedurende haar lactatie. RumiLife® CAL24™ bestaat uit twee bolussen, die tegelijkertijd toegediend kunnen worden. Dit betekent dat verse koeien niet nog een keer behandeld hoeven te worden. De bolus is voorzien zijn van twee natuurlijke bronnen van calcium; één voor een snelle opname en één voor langdurige opname. Behoudt het juiste gehalte aan geïoniseerd Calcium in het bloed gedurende de eerste 24 uur na het afkalven door een onmiddellijke en langdurige afgifte van verschillende calciumvormen.

*  Cal24 zorgt voor een snelle én langdurige Calcium opname
*  Cal24 bespaart tijd en arbeid met slechts één behandeling

RumiLife CAL24 bevat drie soorten calcium. De eerste soort is calciumchloride, deze snelwerkende calciumsoort wordt onmiddellijk opgenomen door de koe. Daarnaast zit er calciumcarbonaat in de Cal24 bolus, calciumcarbonaat werkt met een gemiddelde snelheid en wordt dus langzamer opgenomen dan calciumchloride. Naast deze twee calciumsoorten zit er ook calmin in de bolus, calmin zorgt voor een langdurige afgifte van calcium in het systeem van de koe.
Calmin, ook wel maerl genoemd, is een goed beschikbare en absorbeerbare vorm van calcium wat afkomstig is van kalkhoudende zeealgen. Calmin blijkt, door zijn unieke structuur, beter opneembaar te zijn dan andere vormen van aanvullend calcium en zorgt voor een langdurige werking.

De CAL24 calciumbolus bevat daarnaast vitamine D3 en magnesium, deze twee bestandsdelen spelen een vitale rol bij de calciumopname en -regulering in het bloed. Vitamine D3 staat al lange tijd bekend om de rol die het speelt bij de calciumopname. Magnesium speelt een vitale rol in de bijschildklier van de koe en draagt bij aan de natuurlijke regulering van het calciumgehalte in het bloed.

Wanneer moet ik de CAL24 toedienen?
Gebruik het product gedurende de eerste tekenen van afkalven tot twee dagen na afkalven. RumiLife® CAL24™ kan tevens als aanvulling na een calcium infuus worden gebruikt; dien het product toe 2 tot 3 uur na het geven van het infuus. Gebruik de bolus alleen binnen 48 uur na het afkalven.

Geadviseerde dosering: Dien twee bolussen (één verpakking) direct na elkaar toe rondom het afkalven.

Iedere RumiLife CAL24 bolus van 200 gram bevat 52,1 gram calcium uit calciumcarbonaat, calciumchloride en calmin (maerl).

Analytische bestanddelen:
Calcium: 26,05%
Magnesium: 1,5%
Fosfor: 0%
Natrium: 0%
Vocht: 16,4%

Inhoud omdoos:
24 x 2 bolussen, voldoende voor 24 behandelingen.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan